Виждаме, че има проблем в правораздавателната система. Очевидно има проблем в

...
Виждаме, че има проблем в правораздавателната система. Очевидно има проблем в
Коментари Харесай

Антон Кутев: Правосъдната система е ключова задача за новия парламент

" Виждаме, че има проблем в правораздавателната система. Очевидно има проблем в прокуратурата, би трябвало да се създадат промени. само че това не може да бъде направено от служебното държавно управление... Имаме парламент, той има основна задача - какво се прави в правосъдната система, там ли е мястото на прокуратура. Ако в системата на правосъдие няма доверие, тя не работи. Замитането под килима няма да продължава да се случва ". 

Това сподели пред БНР Антон Кутев, представител на служебното държавно управление. Според него, ако Народното събрание не е кадърен да направи това, " доста бързо ще си замине ". 

 Кутев уточни, че след свършеното Румен Радев отива със мощна позиция на президентските избори. " В момента той се разчита от обществото като единствения дирек на доверие ". 

В предаването " Политически НЕкоректно " представителят на служебния кабинет разяснява и тематиката " Пирогов ": 

" Министър Кацаров влезе прекомерно във вътрешността в детайлите на случая. Българското опазване на здравето има съществени проблеми. Там няма една вярна епикриза. На майка ми, умря преди няколко месеца, 2/3 от епикризите ѝ не са правилни, тъй като, с цел да могат да я лекуват, като не дават отговор пътеките на това, което им е належащо, пишат друга пътека, тъй като желаят да я излекуват, вършат го с положително желание. Всеки, опирал до системата, знае това... Но там се оказва, че имаш несъществуващи заболели, на които са изписани парите. Как да дисциплинираш тази система, в случай че не влезеш жестоко в нея ". 

Антон Кутев акцентира, че служебното държавно управление би трябвало да спре с кадровите промени. 

" Това, което би трябвало да създадем, е да създадем необратими процесите, които започнахме... Винаги в едно държавно управление проблеми имат хора, които не са били до момента политици. Виждах при сътрудниците министри проблем с това по какъв начин да овладеят лостовете в министерствата. Но очевидно хората не желаят политици, а специалисти ". 

Кутев е безапелационен, че " с поезия не става, би трябвало да се влезе с бутонките ". Мнението му е във връзка дейностите на министъра на вътрешните работи в битката с пазаруването на гласове и мненията, че е бил прекомерно деен. 

" Бойко Рашков е хиперактивен, това е ясно. Но когато си хиперактивен и силов министър, това плаши хората ". 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР